onsdag den 10. april 2013

Wild China 5 - Tibet

Tibet har været en provins i Kina i mere end 50 år, og det ligger i sydvest Kina.  I Tibet ligger Himalaya bjergene. Det er verdens højeste bjerge, og derfor bliver der meget koldt deroppe, om vinteren kan der blive minus 40 grader Celsius. Selvom at det er så koldt er der dog stadig nogle dyr som kan leve der, men de er svære at finde fordi det ikke er særlig mange. 

Der lever Argalierne som er verdens største får, de går rundt oppe i bjergene i grupper, og leder efter små stykker græs som de kan spise. Sne leoparden lever der også, den har en stor tyk hale som den kan bruge til at holde balancen med. Yak'en lever der også, men den skal være højt oppe, fordi hvis den kommer under de 3000 meter, så bliver den syg.

I bjergene er der også nogle varme kilder, i floderne som de fører ud i lever en vandslange. Den svømmer rundt i floderne og lever af de fisk den fanger, ved at stå helt stille også lige pludselig bevæge sig og fange en fisk.

Byen Lhasa er hovedstaden i Tibet, i den by bor der mange Tibetanere. De tror på noget der er en blanding af Buddhisme og gamle shamaniske troer. De har nogle specielle flag, der hver har sin farve og hver en af farverne står for et element. De fem elementer de står for er Vand, Træ, Jern, Jord og Luft.

1 kommentar:

  1. Rigtig ifølge mine noter har i endda nogle flere ting med... PS: De fem elementer er vand, ild, luft, jern og træ.. :D

    SvarSlet