torsdag den 18. april 2013

Gamle Kina 9 - Beyond The Great Wall


I svanesøen er der masser af mad, og masser af dyr. Der kommer nogle svaner til søen hvert år, mongolerne siger at de er hellige og kalder dem Guds fugle.

Kinas største ørken hedder Taklamakan. Navnet betyder "Går du ind, kommer du ikke ud". Ørkenen er meget farlig, fordi den er super stor, så mange bliver væk i ørkenen. Det er også der der er de største sandbanker i verden, fordi den kraftige vind fra vest blæser sandet op i bunker. Når de små sandkorn bevæger sig, og vibrerer lyder det som mennesker der spiller musik, og snakker, så folk bliver væk fordi de følger lyden. Nogle af de eneste dyr der bor i ørkenen er gazeller, de går rundt i flokke, og spiser det tørre græs, de kan noget specielt, de kan få væske ud af græsset, og på den måde overleve.

Silke bliver lavet i Kina, det blev opfundet ved at en prinsesse var ude i sin have, og der røg noget af en larves tråd ned i hendes te, og på den måde blev silken opfundet. Man spinder og farver stadig silke på den gamle måde i Kina.

Nogle af Kinas grænser ligger i Tian Shan bjergene, i de bjerge er der sne næsten hele året rundt. Det er kun lige et par måneder om sommeren hvor der ikke er sne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar