tirsdag den 23. april 2013

Wild China 11 - Land Of The Panda

 

LAND OF THE PANDA

 

1. Mao ville gerne have at Kina kunne klare sig selv så han begyndte at udvinde jern og udvide marker. Det var også meget vigtigt for ham at fuglene blev jaget væk sådan at de ikke spiste afgrøderne. Han tæænkte dog ikke over at mange af fuglene åd insekter. Det var ikke så godt siden insekterne også spiste af afgrøderne.
2. Beijing har altid afhængt af det nordlige kinas sletter der dyrker rigtig meget landbrug. De er 2 gange større end Storbritanien.
3. Fra Loess plateauet kommer der meget vand der fodrer Den Gule Flod. Der er meget ler og jorden på Loess er meget god til at dyrke landbrug. Vandet bringer meget af den gode jord med sig ned i Den Gule Flod der munder ud i hjertelandende hvor der bliver dyrket rigtig rigtig meget landbrug. Vandet der løber ned fra plateauet danner store slugter i landskabet.
3. I Qinling bjergene lever den vilde kæmpe panda. Den er 1,5 meter lang. Dens system er rent faktisk ikke lavet til at spise bambusblade den er t rovdyr. Den er ikke så god til at få energien ud af bladene vilket resulterer i at den bliver nødt til at spise mere men bambusbladnene mætter ikke så meget så den skal spise næsten hele dagen.
4. Kinas natur og indbyggere virker ikke til at have et særligt godt forhold til hinanden men hvis man graver lidt dybere finder man faktisk ud af at der er mange kinesere der på en ller anden måde hjælper dyr. I storbyerne om natten kommer det gule væsel ud. Kineserne tror på at hvis man irriterer det vil der ske en store ulykker så de lader den være og fodrer den enda
5. I Kina bruger man gammel medisindske urter og insekter samt dyr. Det er meget effektivt men resten af verdenen bruger det nok ikke fordi de ikke har helt samme spise skikke som i Kina. "Vi spiser alt hvadd der har ben undtagen borde" siger mange Kinesere.

1 kommentar:

  1. Rigtigt god tekst der står det der skal. I har alle tingene med og der er afsnit. Jeg synes derimod at i burde læse teksten igennem fordi jeg synes der er for mange fejl som i ville kunne se.

    SvarSlet