torsdag den 25. april 2013

Wild China 12 - Land Of The Panda

Land Of The Panda

I Kina laver de Kung Fu, det er en kampsport hvor de laver de samme bevægelser som dyrene, bare hvor de stor på jorden, og bevæger armene og benene. 
Kineserne tror på at det er drager der styrer floderne, og at det var dragerne der lavede dem.
Den Kinesiske Alligator, som også bliver kaldt den mudrede drage, bor i Den Gule Flod. Den siger en lyd, og laver bølger i vandet, ofr at tiltrække dens partner. Der er kun omkring 100 tilbage.
Mange af de Store Pandaer bor i fangenskab, i store reservater, der bliver de passet på og plejet, for at de ikke uddør.
Den Gyldne Takin ligner en blanding mellem en bøffel, en ged og en hjort. De er meget agressive, og kæmper mod hinanden for at få hunnerne. De er beskyttede så de ikke uddør.
Når Ibiserne der bor nær byen Yangxian, flyver fra deres reder betyder det at arbejdsdagen begynder. De spiser frøerne, og andre små dyr der bor i ris markerne. I 1981 troede man at de var uddøde, men der var 7 tilbage i verden, men nu er der 500 tilbage.
På Emei bjerget ligger der et 2000 år gammelt Buddhist tempel. Bjerget har ca. 200 besøgende hvert år, og det tal stiger stadig.Der bor også nogle Tibetanske Makak aber.
Bjerget Min Shan siges at være paradis, fordi der er så smukt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar